ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Τα τέσσερα διασκεδαστικά επιτραπέζια του Προπονητή Μαθηματικών μπορούν να τα παίξουν ταυτόχρονα παιδιά από όλες τις τάξεις. Περιλαμβάνουν πάνω από 500 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από Γ, Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού σε ηλεκτρονική μορφή. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται οι παίκτες να είναι της ίδιας ηλικίας για να μπορέσουν να ξεκινήσουν το παιχνίδι.
ball2Ο κάθε παίκτης απαντά τις ερωτήσεις του επιπέδου της τάξης του, για ένα δίκαιο και ευχάριστο παιχνίδι μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων παιδιών! (Αν τα παιδιά βρίσκονται στη μέση της σχολικής χρονιάς ή είναι ακόμη “απροπόνητα” καλύτερα να απαντούν τις ερωτήσεις της προηγούμενης τάξης).  Δείτε τις ερωτήσεις ΕΔΩ.
ball1Μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα και οι γονείς! Περιλαμβάνονται επιπλέον ερωτήσεις για μεγάλους σε απλές γενικές κατηγορίες. Έτσι, τα παιδιά αποκτούν ερεθίσματα από χρήσιμες γνώσεις “των μεγάλων” που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη στο σχολείο τους, αλλά και οι γονείς περνούν ευχάριστες και παιδαγωγικές στιγμές με τα παιδιά τους.

Mathimatiko Podosfairo

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παιχνίδι για 2 έως 4 παίκτες με σκοπό να σκοράρουν τα περισσότερα γκολ απαντώντας ερωτήσεις μαθηματικών του επιπέδου τους. Ο νικητής θα χρειαστεί καλές μαθηματικές γνώσεις αλλά και αρκετή τύχη, ώστε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα με τους κατάλληλους συνδυασμούς ζαριών!

basket mathimatikon

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Παιχνίδι για 2 έως 4 παίκτες. Ο Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρίποντα, δίποντα, βολές και καρφώματα αναλόγως σε ποιο χρώμα μπάλας θα πέσει το πιόνι του κάθε παίκτη. Ο μπασκετμπολίστας με την μεγαλύτερη “ευστοχία” στις απαντήσεις, θα είναι ο νικητής!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες. Ρίξτε το ζάρι, τρέξτε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο και χρησιμοποιείστε τις μαθηματικές γνώσεις που αποκτήσατε στο σχολικό έτος για να υπερπηδήσετε τα εμπόδια. Ο πιο ταχύς, αλλά και εκείνος που απάντησε σωστά και δεν “σκόνταψε” στα εμπόδια, θα είναι ο νικητής!

Tennis Arithmon

ΤΟ TENNIS ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Παιχνίδι για 2 ή 4 παίκτες (δύο ομάδες των δύο παικτών) με απεριόριστες παραλλαγές. Ο παίκτης που γνωρίζει καλύτερα την αξία του κάθε ψηφίου στους μεγάλους αριθμούς, θα χρησιμοποιήσει καλύτερα τα μπαλάκια που έχει στα χέρια του και θα είναι αυτός που θα κερδίσει τα περισσότερα set!

Τα παιδιά συγκρατούν μόλις το 10% όσων διαβάζουν, το 20% όσων ακούν, το 30% όσων βλέπουν, το 50% όσων βλέπουν και ακούν, αλλά το 80% όσων βιώνουν μέσα από ένα διδακτικό ομαδικό παιχνίδι, όπως ο “Προπονητής Μαθηματικών”.

Όταν παίζετε με τα παιδιά σας, οι οικογενειακοί δεσμοί γίνονται δυνατότεροι. Με το παιχνίδι μαθαίνετε στο παιδί σας να δημιουργεί, να σέβεται τους κανόνες, να συνεργάζεται, να ασκεί την εφευρετικότητα του και τη φαντασία του.

Μην ξεχνάτε να παίζετε μαζί τους. Πείτε στα παιδιά σας που δυσκολεύονται ότι τα Μαθηματικά δεν είναι μάθημα! Είναι ένα δύσκολο άθλημα! Με τη σωστή προπόνηση μπορούν να γίνουν πρωταθλητές.

Προπονητής Μαθηματικών

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για τα επιτραπέζια: